Na ndiqni:

BIOGRAFIA

Ina Zhupa është Doktore e Shkencave në Shkencat Politike me një studim mbi Demokratizimin dhe Vlerat e Shoqërisë Shqiptare duke marrë vlerësimin maksimal.

Ka studiuar për Master për Komunikimin Politik të ofruar nga Universiteti La Sapienza Romë në bashkëpunim me Universitetin e Tiranës. Ka mbaruar Master Shkencash në Teori Politike dhe Bachelor në Politikë dhe Qeverisje në Universitetin e Tiranës me medalje ari. Zotëron 5 gjuhë të huaja. Pedagoge në departamentin e Shkencave Politike në Universitetin e Tiranës. Me përvojë në mësimdhënie në universitete shtetërore dhe private, ku ka shërbyer edhe si Dekane e Studentëve dhe Drejtuese e Zyrës së Karrierës, me eksperiencë pune me projekte të ndryshme kombëtare dhe ndërkombëtare…

FUNKSIONE POLITIKE DHE PUBLIKE

 • Anëtare Këshilli Kombëtar i Partisë Demokratike
 • Anëtare |  Kryesisa e Partisë Demokratike
 • Zëdhënëse | Partia Demokratike  ( Janar 2016 – Prill 2022)
 • Përfaqësuese e Qarkut Vlorë | 
  • Bashkia Sarandë
  • Bashkia Konispol
  • Bashkia Finiq
  • Njësia Administrative Ksamil
 • Deputete | Kuvendi i Shqipërisë

 • Anëtare |  Komisioni për Edukimin dhe Mjetet  e Informimit Publik

 • Anëtare | Këshilli Shqipëri – BE
 • Anëtare | Sekretariati për Transparencën dhe Teknologjinë e Informacionit
 • Anëtare | Komisioni Hetimor për Inceneratorët  (Nëntor 2021- Shkurt 2022)
 • Anëtare | Komisioni Hetimor për Kontratat e Koncesioneve në Shëndetësi
 • Anëtare | Aleanca e Grave Deputete
 • Nënkryetare | Grupi Miqtë e Fëmijeve

PUBLIKIME TË FUNDIT

MEDIA SOCIALE