Category Butrinti në Gjykatën Kushtetuese

Gjykata Kushtetuese të zbatoj kushtetutën, të ndjek rekomandimet e UNESCO dhe interesin publik dhe shteteror te vendit dhe ta rrezoj koncensionin e Butrintit – 18 mars 2024

UNESCO bën të qartë me këtë raport se: a. Ligji 50/2022 nuk ruan rolin parësor të shtetit palë si garant i mbrojtjes se OUV, si garant i pacënueshmërisë, si garant i zhvillimit të konsultuar me UNESCO. Por shteti palë heq…

Raporti i UNESCO që kundështon koncensionin e Butrintit është përgjigjia më e mirë ndaj të pavërtetave të Martin Matës | 19 shkurt 2024

Raporti i UNESCO që kundështon koncensionin e Butrintit është përgjigjia më e mirë ndaj të pavërtetave të Martin Matës! Të pavërtetat e intervistës së Martin Matës, nënkryetar i Bordit të Drejtorëve të koncensionarit të Butrintit janë të shumta, janë aq…

Shkeljet Kushtetuese ne koncensionin e Butrintit; Elva Margariti vazhdon anetare bordi e koncensionit dhe pse e shkarkuar si ministre | 7 Janar 2024

Koncesioni i Butrintit sot është në Gjykatën Kushtetuese me një seancë të riçelur. Pasi u mbyll hetimi gjyqësor dhe u dhanë konkluzionet finale më 30 nëntor, Gjykata Kushtetuese vendosi ta riçelëse seancën plenare pas kërkesës sonë në bazë të fakteve…

Gjykata Kushtetuese vendos riçeljen e seancës pas kërkesës për marrjen e raportit të UNESCO që qeveria shqiptare e fsheh | 1 Shkurt 2024

Lajm i mirë për Butrintin! Gjykata Kushtetuese vendos riceljen e seancës pas kërkesën tonë për marrjen e raportit të UNESCO që qeveria shqiptare fsheh. Pasi mora konfirmimin nga UNESCO që ata e kanë dërguar raportin dhe se pala shqiptare fsheh…

Ligjet me porosi si koncesioni Butrintit, janë shqetësim për DASH dhe kompetencë hetime për SPAK | 29 nentor 2023

Sic kemi bërë transparence do vazhdojmë duke publikuar qëndrimet e qeverisë për koncensionit e Butrintit gjatë gjykimit kushtetues. Qeveria ka refuzuar pyetjet dhe shpjegimet e informacionet në mënyrë të hapur dhe duke anashkaluar edhe nëpërkëmbur autoritetin e Gjykatës Kushtetuese dhe…

Seanca e katërt gjyqësore publike në Gjykatën Kushtetuese për koncesionin e Butrintit | 13 nentor 2023

Ditën e djeshme sëbashku me kolegun Edmond Spaho dhe Avokatët Agron Alibali dhe Franc Nuri morëm pjesë në seancën e katërt gjyqësore publike në Gjykatën Kushtetuese për koncesionin e Butrintit Kërkuam përjashtimin e tre anëtarëve të trupës gjyqësore: zj.Holta Zaçaj,…

Refuzimi i pergjigjeve nga qeveria ne Gjykatën Kushtetuese; Prova që koncensioni Butrintit dështon te mbroje trashegimine edhe identitetin kombetar | 20 Tetor 2023

Në kuadër të transparencës për një pasuri kombëtare me vlera botërore siç është Butrinti do informoj publikun për ecurinë e Gjykimit ne Gjykatën Kushtetuese.Gjykata dhe ne si kërkues i kemi drejtuar disa pyetje Këshillit të Ministrave. Pyetje që jo vetëm…

Seanca maratonë në Gjykatën Kushtetuese, parashtrimet e para në lidhje me mbrojtjen e çeshtjes së Butrintit | 4 Tetor 2023

Në një seancë maratonë në Gjykatën Kushtetuese nga ora 10:00 deri në orën 19:00 zhvilluam parashtrimet e para në lidhje me koncensionin e Butrintit. Këshilli i Ministrave nuk ka zbatuar ende vendimin e ndërmjetëm për sjelljen e materiale dhe komunikimeve…