Category Komisioni për Edukimin dhe Mjetet e Informimit Publik

Me delegacionin e Komisionit të Arsimit të Landit të Bavarisë një mbledhje e përbashkët me komisionin tonë të edukimit | 27 qershor 2023

Bashkëpunimi dhe koordinimi është jashtëzakonisht i dobishëm për vendin tonë, sidomos në kuadër të arsimit profesional, metodave të reja të mësimdhënies, ndërkombëtarizimit të programeve. Vlerësuam mbështetjen e madhe të Gjermanisë në rrugën tonë drejt Bashkimit Europian.

Gjatë vizitës së Komisionit homolog parlamentar të Kosovës zhvilluam edhe një takim me Ministren e Arsimit dhe Sportit Evis Kushi | 12 Prill 2023

Ku u diskutuan çështje me interes të përbashkët, si lehtësimi i procedurave të pranimit të studentëve në institucionet e arsimit të lartë në të dy vendet; përvojat lidhur me botimin e teksteve shkollore; pervojat në fushën e akreditimit në arsimin…

Vizitë pune në Qendrën e Studimeve dhe e Publikimeve për Arbëreshët | 16 dhjetor 2022

Drejtoria e QSPA-së, studiuesja Diana Kastrati prezantoi plot pasion aktivitetin e kësaj qendre me rëndësi mbarëkombëtare. Studimet cilësore të botuara prej qendrës, veprimtaria e gjerë të qendrës në shërbim të ruajtjes së gjuhës arbëreshe, të objekteve kulturore dhe të gjthë…

Komunikim në Komisionin për Mediat: Skender Gjinushi në paligjshmëri si kryetar i Akademisë së Shkencave, diskutime dhe për ratifikimin e marrëveshjes në albanologji “Enciklopedia shqiptare”| 14 nentor 2022

Për procedurë, kam dy çështje të rëndësishme. E dyta, dhe më e rëndësishmja, besoj se do të na çojë në pezullimin e seancës së sotme. Çështja e parë ka të bëjë e faktin se jemi komision për dhënie mendimi. Enciklopedia…

Ministri i Propagandës Endri Fuga nuk u paraqit në mbledhjen e komisionit për të paraqitur buxhetin e agjencisë së medias pa asnjë arsye objektive | 1 Nentor 2022

Ministri i industrisë më të madhe prodhuese të qeverisë pikerisht propagandë qeveritare, e quan buxhet të parëndësishëm 117.300.000 lek ( dmth 1.17 milard lek) nga paratë e taksapaguesve shqiptar për tē prodhuar like, share dhe lajme të rreme. Pamundësia për…