Category Deklarata nga kryesia e Kuvendit

Gjykata Kushtetuese të zbatoj kushtetutën, të ndjek rekomandimet e UNESCO dhe interesin publik dhe shteteror te vendit dhe ta rrezoj koncensionin e Butrintit – 18 mars 2024

UNESCO bën të qartë me këtë raport se: a. Ligji 50/2022 nuk ruan rolin parësor të shtetit palë si garant i mbrojtjes se OUV, si garant i pacënueshmërisë, si garant i zhvillimit të konsultuar me UNESCO. Por shteti palë heq…

Ina Zhupa kërkesë zyrtare dërguar Presidentit të Republikës mbi arsyet që bëjnë të nevojshme mosdekretimin e koncensionit të Butrintit! | 1 Qershor 2022

Sot i paraqita publikut, letrën zytare dërguar Presidentit të Republikës Z. Meta mbi arsyet që bëjnë të nevojshme mosdekretimin e koncensionit të Butrintit! 1- Ligji është antikushtetues sepse bie në kundërshtim me Konventën e Parisit 1972. 2- Ligji është formë…