Category Nisma ligjore

Seanca e katërt gjyqësore publike në Gjykatën Kushtetuese për koncesionin e Butrintit | 13 nentor 2023

Ditën e djeshme sëbashku me kolegun Edmond Spaho dhe Avokatët Agron Alibali dhe Franc Nuri morëm pjesë në seancën e katërt gjyqësore publike në Gjykatën Kushtetuese për koncesionin e Butrintit Kërkuam përjashtimin e tre anëtarëve të trupës gjyqësore: zj.Holta Zaçaj,…

Tryezë diskutimi “Mbrojtja e Butrintit” me intelektual, profesionist të nderuar, arkeolog, historian, ambjentalist, jurist, gazetar, shoqëri civile| 7 Nëntor 2023

Tryeza “Mbrojtja e Butrintit” me intelektual, profesionist të nderuar, arkeolog, historian, ambjentalist, jurist, gazetar, shoqëri civile, nxorri edhe njëherë në pah gjithë antikushtetueshmërisë të koncesionit të Butrintit. Ekspertët sipas fushave të tyre sqaruan me detaje shkeljet dhe dëmet që bën…

Mazhoranca rrëzoi sot në komisionin e ligjeve, projektligjin e propozuar nga unë, që i garantonte mbrojtje gazetarëve kur goditen dhe dhunohen për shkak të detyrës | 18 Tetor 2023

Pavarësisht se propozimi im ligjor mbështetet në rekomandimet e organizatave ndërkombëtare për lirinë e medias, në raportet e Komitetit Shqiptar të Helsinkut, në raportet e Safe Journalist; Pavarësisht se Shoqatat e gazetarëve dhe gazetarët të pyetur nga Zëri i Amerikës…

Seanca maratonë në Gjykatën Kushtetuese, parashtrimet e para në lidhje me mbrojtjen e çeshtjes së Butrintit | 4 Tetor 2023

Në një seancë maratonë në Gjykatën Kushtetuese nga ora 10:00 deri në orën 19:00 zhvilluam parashtrimet e para në lidhje me koncensionin e Butrintit. Këshilli i Ministrave nuk ka zbatuar ende vendimin e ndërmjetëm për sjelljen e materiale dhe komunikimeve…

Dokumentat e Butrintit | Letra me shkrim dore që janë zhdukur emailet me UNESCO, shtet surrogato që shkatërron trashëgiminë kulturore dhe fsheh realitetin | 8 Gusht 2023

Siç jeni në dijeni, gjatë gjykimit kushtetues, si deputete e Partisë Demokratike, unë kam kërkuar të marr të gjitha komunikimet me UNESCO të qeverisë shqiptare. Butrinti është pasuri botërore UNESCO dhe njoftimi dhe rekomandimet e tyre janë detyra shtetërore.Për të…

Prezantimi në Komisionin e Ligjeve të projektligjit për ndryshimin e ligjit 27/2018 “Për Trashëgiminë Kulturore dhe Muzetë” që ndalon administrimin dhe dhënien me PPP tek privati | 28 shkurt 2023

Sot seanca e tretë dëgjimore për projektligjin për ndalimin e dhënies me koncension të trashëgimisë kulturore. Bashkë me juristin e shquar Agron Alibali ishim në komisionin e ligjeve. Ligji 27/2018 është hartuar duke anashkaluar Konventën e UNESCO-s për Mbrojtjen e…

Prezantimi në Komisionin e Ligjeve të nismës ligjore për ndryshimin e ligjit 27/2018 ““Për Trashëgiminë Kulturore dhe Muzetë” që ndalon administrimin dhe dhënien me PPP tek privati | 5 dhjetor 2022

Në radhë të parë, përfitoj nga rasti për t’ju falënderuar ju dhe nënkryetaren e komisionit, zonjën Çupi, për mundësinë që më jepni për të prezantuar projektligjin në një kohë të favorshme, duke u nisur edhe nga fakti se shumë kolegë…

Ankimi në Gjykatën Kushtetuese për shfuqizimin e ligjit nr.50/2022 që jep me koncension administrimin e Parkut Kombëtar të Butrintit një pale private | 14 nëntor 2022

BUTRINTI I SHQIPTAREVE! Sot dorëzimi i padisë për shfuqizimin e ligjit dhe pezullimin e menjëhershëm deri në shpalljen e vendimit nga gjykata kushtetuese. Ne ndodhemi para Gjykatës Kushtetuese, siç e patë kemi ardhur bashke me provat për të depozituar padinë…