Category Grupi Miqtë e Femijëve

Seancë dëgjimore në kuadër të muajit të ndërgjegjësimit dhe sensibilizimit mbi spektrin autik, zhvilluar nga Grupi i Deputetëve “Miqtë e fëmijëve”, në bashkëpunim me “Klubin Kombëtar të Prindërve të Fëmijve me ÇSA & PAK

Në kuadër të muajit të ndërgjegjësimit dhe sensibilizimit mbi spektrin autik, Grupi i Deputetëve “Miqtë e fëmijëve”, në bashkëpunim me “Klubin Kombëtar të Prindërve të Fëmijve me ÇSA & PAK”, organizoi sot seancën dëgjimore me temë: “Së bashku për integrimin…

Sot në veprimtarinë artistike “Autizmi Flet”, me rastin e 2 Prillit, Ditës së Ndërgjegjësimit Botëror për Autizmin – 2 Prill 2024

Me rastin e 2 Prillit, Ditës së Ndërgjegjësimit Botëror për Autizmin, Kuvendi, në bashkëpunim me Klubin Kombëtar të Prindërve të Fëmijve me Çrregullime të Spektrit të Autizmit, organizoi veprimtarinë artistike “Autizmi Flet”. Fëmijë e të rinj me çrregullime të autizimit…

Seancë dëgjimore me grupin “Miqtë e Fëmijëve” mbi sigurinë kibernetike për fëmijët

Interneti sic krijon mundësi pafund, krijon dhe rreziqe pafund sidomos për fëmijët! Për këtë me Grupin Parlamentar “Miqtë e Fëmijëve” zhvilluam një seancë të Hapur dëgjimore me ministritë dhe autoritetet përgjegjëse për sigurinë dhe mbrojtjen e fëmijëve në hapësirën kibernetike,…

Me grupin e deputetëve “ Miqtë e fëmijëve” organizuam një tryezë me UNiCEF dhe institucionet qeveritare per “Projekt Strategjia e drejtësisë për të mitur 2022 – 2026″ | 15 dhjetor 2022

Jemi duke bere cdo perpjekje per drejtësinë miqësore për fëmijët si pjesë të reformës së sistemit të drejtësisë – një parakusht për anëtarësimin e Shqipërisë në BE. Parandalimi si nevojë bazë që vjen nga edukimi shumë planësh, në familje, në…

Në aktivitetin e zhvilluar nga Kuvendi me temë “Histori të parrëfyera” me ngjarje të vërteta nga gratë e dhunuara pjesë e librit të Egla Mitre | 14 dhjetor 2022

Kuvendi organizoi veprimtarinë “Histori të parrëfyera” me ngjarje të vërteta nga gratë e dhunuara pjesë e librit të Egla Mitre. Morën pjesë edhe nxënës e mësues të shkollave “Petro Nini Luarasi”, “Qemal Stafa”, Sami Frashëri”, “Çajupi”, “Partizani”, “Sinan Tafaj” dhe…

30 vjet Konventa për të Drejtat e Fëmijës; Qeveria është cënuese e këtyre të drejtave në vend që të ishte garantuese | 8 Nentor 2022

Fëmijët e pranishëm evidentuan si shqetësim parësor për ta ndarjen e tyre sipas grupmoshave dhe transferimin, i cili ndikon drejtpërdrejtë në shkëputjen familjare, si edhe efektet jo pozitive që ka për ta ndryshimi i ambientit social, kulturor dhe arsimor, si…