Category Nisma ligjore dhe ankime

Seanca e katërt gjyqësore publike në Gjykatën Kushtetuese për koncesionin e Butrintit | 13 nentor 2023

Ditën e djeshme sëbashku me kolegun Edmond Spaho dhe Avokatët Agron Alibali dhe Franc Nuri morëm pjesë në seancën e katërt gjyqësore publike në Gjykatën Kushtetuese për koncesionin e Butrintit Kërkuam përjashtimin e tre anëtarëve të trupës gjyqësore: zj.Holta Zaçaj,…

Mazhoranca rrëzoi sot në komisionin e ligjeve, projektligjin e propozuar nga unë, që i garantonte mbrojtje gazetarëve kur goditen dhe dhunohen për shkak të detyrës | 18 Tetor 2023

Pavarësisht se propozimi im ligjor mbështetet në rekomandimet e organizatave ndërkombëtare për lirinë e medias, në raportet e Komitetit Shqiptar të Helsinkut, në raportet e Safe Journalist; Pavarësisht se Shoqatat e gazetarëve dhe gazetarët të pyetur nga Zëri i Amerikës…

Ligji Gjinushi : Korrupsion Legjislativ, brenda kuvendin u konsumua një puc për interesat e Skëndër Gjinushit. Ja 13 shkeljet ligjore dhe kushtetuese | 25 korrik 2023

Jam para jush sot për t’ju informuar për të gjitha shkeljet proceduriale, ligjore dhe kushtetuese  që janë kjo konsumuar nga mazhoranca në procesin legjislativ të miratimit të projektligjit ad personam Skënder Gjinushi. Referuar këtyre shkeljeve të rënda, që unë personalisht…

Kushtetusja s’merr vendim për Akademinë. Do i drejtohemi sërisht me kërkese, interesi publik është cënuar duke u shkelur Kushtetuta. | 6 prill 2023

Gjykata Kushtetuese ka vendosur mos ta kalojë për shqyrtim kërkesën tonë, të 28 deputetëve të opozitës, për antikushtetueshmërinë e drejtimit të Akademisë së Shkencave, duke ngritur arsye proceduriale! Pra, nuk kemi një vendim përfundimtar mbi themelin kësaj çështje që ishte…

Prezantimi në Komisionin e Ligjeve të projektligjit për ndryshimin e ligjit 27/2018 “Për Trashëgiminë Kulturore dhe Muzetë” që ndalon administrimin dhe dhënien me PPP tek privati | 28 shkurt 2023

Sot seanca e tretë dëgjimore për projektligjin për ndalimin e dhënies me koncension të trashëgimisë kulturore. Bashkë me juristin e shquar Agron Alibali ishim në komisionin e ligjeve. Ligji 27/2018 është hartuar duke anashkaluar Konventën e UNESCO-s për Mbrojtjen e…