Category Deklarata nga selia e PDSH

Konferencë me ekspert dhe profesionist për të shpjeguar dëmin e shkaktuar nga qeveria pas miratimit të ligjit për Zonat e Mbrojtura| 23 shkurt 2024

Në kuadrin e negociatave të anëtarësimit, miratimi i ligjeve mbi çështje që mbulohen nga legjislacioni i BE-së presupozon konsultim publik të mirëfilltë dhe gjithëpërfshirës, si dhe një proces të parashikueshëm dhe transparent. Delegacioni i BE-së do të ndjekë me shumë…

Shkeljet Kushtetuese ne koncensionin e Butrintit; Elva Margariti vazhdon anetare bordi e koncensionit dhe pse e shkarkuar si ministre | 7 Janar 2024

Koncesioni i Butrintit sot është në Gjykatën Kushtetuese me një seancë të riçelur. Pasi u mbyll hetimi gjyqësor dhe u dhanë konkluzionet finale më 30 nëntor, Gjykata Kushtetuese vendosi ta riçelëse seancën plenare pas kërkesës sonë në bazë të fakteve…

Ligjet me porosi si koncesioni Butrintit, janë shqetësim për DASH dhe kompetencë hetime për SPAK | 29 nentor 2023

Sic kemi bërë transparence do vazhdojmë duke publikuar qëndrimet e qeverisë për koncensionit e Butrintit gjatë gjykimit kushtetues. Qeveria ka refuzuar pyetjet dhe shpjegimet e informacionet në mënyrë të hapur dhe duke anashkaluar edhe nëpërkëmbur autoritetin e Gjykatës Kushtetuese dhe…

Projektligji për zonat e mbrotjura, projekt shkatërrues, për hapjen rrugë të ndërtimeve dhe të interesave ekonomike duke i kthyer në zona të pambrojtura | 25 nentor 2023

Qeveria dhe Parlamenti putinian, ndërkohë që kalojnë buxhetin e vjedhjes së taksave të shqiptarëve, ushqejnë, veç oreksit të tyre edhe atë të oligarkëve. Kanë vendsour t’ju ofrojnë më të pasurve dhe të fuqishmëve, edhe copat e fundit të territorit shqiptar,…

Qeveria e pranon me shkrim se koncensioni Butrintit është një ligj ‘i qepur’ me porosi, klientelist, pa rregulla dhe tërësisht antikushtetues | 4 Nëntor 2023

Jam sot këtu sërish përpara jush, për të vijuar me ciklin e transparencës mbi ecurinë e procesit gjyqësor që po zhvillohet në Gjykatën Kushtetuese, ku ne deputetët e partisë demokratike kemi kërkuar shpalljen antikushtetues të një marrëveshje administrimi, që në…