Category Shoqëria civile

Ngritja strukturave e grupit të deputetëve për “Dialogun Qytetar për Sigurinë” dhe gjithashtu prezantimi anketës kombëtare Barometri i Sigurisë 2024 / 9 Qershor 2024

Këtë javë u ngritën strukturat e grupit të deputetëve për “Dialogun Qytetar për Sigurinë” dhe gjithashtu u prezantua anketa kombëtare Barometri i Sigurisë 2024, sipas të cilit, shumica e qytetarëve mendojnë se korrupsioni është kërcënimi më serioz për sigurinë e…

Sot në veprimtarinë artistike “Autizmi Flet”, me rastin e 2 Prillit, Ditës së Ndërgjegjësimit Botëror për Autizmin – 2 Prill 2024

Me rastin e 2 Prillit, Ditës së Ndërgjegjësimit Botëror për Autizmin, Kuvendi, në bashkëpunim me Klubin Kombëtar të Prindërve të Fëmijve me Çrregullime të Spektrit të Autizmit, organizoi veprimtarinë artistike “Autizmi Flet”. Fëmijë e të rinj me çrregullime të autizimit…

Tryeza diskutimit “Jo Betonizimit në Zonat e Mbrojtura” organizuar në Shkoder për të trajtuar ligjin e ri që kthen publiken në private, natyrën në beton, përfitimet e qytetarëve në të oligarkëve | 15 Mars 2024

Siç Ju e dini, unë kam nisur një tur në gjithë Shqipërinë në bashkëpunim me ekspert, me shoqërinë civile për të ndërgjegjësuar dhe sensibilizuar opinionin publik mbi dëmet dhe pasojat që sjell ligji i ri «Për Zonat e Mbrojtura». Po…

Tryeza diskutimit “Jo Betonizimit në Zonat e Mbrojtura” organizuar në Pogradec për të trajtuar dëmin dhe pasojat që sjell ligji i ri i Zonave të Mbrojtura | 12 Mars 2024

Është kënaqësi të jemi në Pogradec, për të nisur këtë tur që do të zhvilloj në gjithë Shqipërinë, për të diskutuar mbi pasojat që sjell ligji i ri «Për Zonat e Mbrojtura». Ky ligj nuk bën asgjë tjeter vetëm se…

Seancë dëgjimore me grupin “Miqtë e Fëmijëve” mbi sigurinë kibernetike për fëmijët

Interneti sic krijon mundësi pafund, krijon dhe rreziqe pafund sidomos për fëmijët! Për këtë me Grupin Parlamentar “Miqtë e Fëmijëve” zhvilluam një seancë të Hapur dëgjimore me ministritë dhe autoritetet përgjegjëse për sigurinë dhe mbrojtjen e fëmijëve në hapësirën kibernetike,…

Tryezë diskutimi “Mbrojtja e Butrintit” me intelektual, profesionist të nderuar, arkeolog, historian, ambjentalist, jurist, gazetar, shoqëri civile| 7 Nëntor 2023

Tryeza “Mbrojtja e Butrintit” me intelektual, profesionist të nderuar, arkeolog, historian, ambjentalist, jurist, gazetar, shoqëri civile, nxorri edhe njëherë në pah gjithë antikushtetueshmërisë të koncesionit të Butrintit. Ekspertët sipas fushave të tyre sqaruan me detaje shkeljet dhe dëmet që bën…

Konferencë rajonale me vajza nga Mali i Zi, Maqedonia e Veriut dhe Shqipëria, mbi fuqizimin e vajzave për të marrë pjesë në proceset politike dhe vendimmarrese | 10 qershor 2023

Instituti Shqiptar për Çështjet Publike i mbështetur nga Western Balkans Fund organizuan konferencën rajonale me vajza nga Mali i Zi, Maqedonia e Veriut dhe Shqipëria, mbi fuqizimin e vajzave për të marrë pjesë në proceset politike dhe vendimmarrese. Bashkëbisedimi me…