Category Deklarata nga kryesia e Kuvendit

Deklaratë për mediat nga selia e Kuvendit të Shqiperisë për vendimin e Gj. Kushtetuese mbi çeshtjen e Butritntit/ 25 prill 2024

Gjykata Kushtetuese nuk paraqet në parashtrimet e veta a është shkelje apo jo e Kushtetutës fakti që një ministër shkel Kushtetutën, merr një pozicion në një fondacion privat dhe firmos një marrëveshje, e cila thotë që si anëtar i këtij…

Dështon për të katërtën herë Komisioni Hetimor për Koncensionet në Shëndetësi, pasi mazhoranca bojkoton sërish – 12 prill 2024

Konflikti i interesit është një nga shkeljet dhe një nga arsyet pse zvarritet ky komision. Nënkryetari i Komisionit Plarent Ndreca dhe Milva Ikonomi, janë në konflikt interesi me çështjet që po hetohen në komision. Ndreca ka shërbyer si avokat i…

Gjykata Kushtetuese të zbatoj kushtetutën, të ndjek rekomandimet e UNESCO dhe interesin publik dhe shteteror te vendit dhe ta rrezoj koncensionin e Butrintit – 18 mars 2024

UNESCO bën të qartë me këtë raport se: a. Ligji 50/2022 nuk ruan rolin parësor të shtetit palë si garant i mbrojtjes se OUV, si garant i pacënueshmërisë, si garant i zhvillimit të konsultuar me UNESCO. Por shteti palë heq…

Ina Zhupa kërkesë zyrtare dërguar Presidentit të Republikës mbi arsyet që bëjnë të nevojshme mosdekretimin e koncensionit të Butrintit! | 1 Qershor 2022

Sot i paraqita publikut, letrën zytare dërguar Presidentit të Republikës Z. Meta mbi arsyet që bëjnë të nevojshme mosdekretimin e koncensionit të Butrintit! 1- Ligji është antikushtetues sepse bie në kundërshtim me Konventën e Parisit 1972. 2- Ligji është formë…