Category DEKLARATA

Deklaratë për mediat nga selia e Kuvendit të Shqiperisë për vendimin e Gj. Kushtetuese mbi çeshtjen e Butritntit/ 25 prill 2024

Gjykata Kushtetuese nuk paraqet në parashtrimet e veta a është shkelje apo jo e Kushtetutës fakti që një ministër shkel Kushtetutën, merr një pozicion në një fondacion privat dhe firmos një marrëveshje, e cila thotë që si anëtar i këtij…

Gjykata Kushtetuese sot vuri kapakun mbi kapjen e saj politike, edhe shërbimin pa asnjë skrupull të aferave të qeverisë, edhe kur ato bien ndesh haptazi me Kushtetutën | 24 Prill 2024

Gjykata Kushtetuese sot vuri kapakun mbi kapjen e saj politike, edhe shërbimin pa asnjë skrupull të aferave të qeverisë, edhe kur ato bien ndesh haptazi me kushtetutën, me interesin publik, me interesin kombëtar, me mbrojtjen e identitetit dhe trashëgimisë kulturore.…

Dështon për të katërtën herë Komisioni Hetimor për Koncensionet në Shëndetësi, pasi mazhoranca bojkoton sërish – 12 prill 2024

Konflikti i interesit është një nga shkeljet dhe një nga arsyet pse zvarritet ky komision. Nënkryetari i Komisionit Plarent Ndreca dhe Milva Ikonomi, janë në konflikt interesi me çështjet që po hetohen në komision. Ndreca ka shërbyer si avokat i…

Gjykata Kushtetuese të zbatoj kushtetutën, të ndjek rekomandimet e UNESCO dhe interesin publik dhe shteteror te vendit dhe ta rrezoj koncensionin e Butrintit – 18 mars 2024

UNESCO bën të qartë me këtë raport se: a. Ligji 50/2022 nuk ruan rolin parësor të shtetit palë si garant i mbrojtjes se OUV, si garant i pacënueshmërisë, si garant i zhvillimit të konsultuar me UNESCO. Por shteti palë heq…