Category MBROJTJA E TRASHËGIMISË KULTURORE DHE NATYRORE

Gjykata Kushtetuese vendos riçeljen e seancës pas kërkesës për marrjen e raportit të UNESCO që qeveria shqiptare e fsheh | 1 Shkurt 2024

Lajm i mirë për Butrintin! Gjykata Kushtetuese vendos riceljen e seancës pas kërkesën tonë për marrjen e raportit të UNESCO që qeveria shqiptare fsheh. Pasi mora konfirmimin nga UNESCO që ata e kanë dërguar raportin dhe se pala shqiptare fsheh…

Projektligji për zonat e mbrotjura, projekt shkatërrues, për hapjen rrugë të ndërtimeve dhe të interesave ekonomike duke i kthyer në zona të pambrojtura | 25 nentor 2023

Qeveria dhe Parlamenti putinian, ndërkohë që kalojnë buxhetin e vjedhjes së taksave të shqiptarëve, ushqejnë, veç oreksit të tyre edhe atë të oligarkëve. Kanë vendsour t’ju ofrojnë më të pasurve dhe të fuqishmëve, edhe copat e fundit të territorit shqiptar,…

Tryezë diskutimi “Mbrojtja e Butrintit” me intelektual, profesionist të nderuar, arkeolog, historian, ambjentalist, jurist, gazetar, shoqëri civile| 7 Nëntor 2023

Tryeza “Mbrojtja e Butrintit” me intelektual, profesionist të nderuar, arkeolog, historian, ambjentalist, jurist, gazetar, shoqëri civile, nxorri edhe njëherë në pah gjithë antikushtetueshmërisë të koncesionit të Butrintit. Ekspertët sipas fushave të tyre sqaruan me detaje shkeljet dhe dëmet që bën…

Seanca maratonë në Gjykatën Kushtetuese, parashtrimet e para në lidhje me mbrojtjen e çeshtjes së Butrintit | 4 Tetor 2023

Në një seancë maratonë në Gjykatën Kushtetuese nga ora 10:00 deri në orën 19:00 zhvilluam parashtrimet e para në lidhje me koncensionin e Butrintit. Këshilli i Ministrave nuk ka zbatuar ende vendimin e ndërmjetëm për sjelljen e materiale dhe komunikimeve…

Prezantimi në Komisionin e Ligjeve të projektligjit për ndryshimin e ligjit 27/2018 “Për Trashëgiminë Kulturore dhe Muzetë” që ndalon administrimin dhe dhënien me PPP tek privati | 28 shkurt 2023

Sot seanca e tretë dëgjimore për projektligjin për ndalimin e dhënies me koncension të trashëgimisë kulturore. Bashkë me juristin e shquar Agron Alibali ishim në komisionin e ligjeve. Ligji 27/2018 është hartuar duke anashkaluar Konventën e UNESCO-s për Mbrojtjen e…

Prezantimi në Komisionin e Ligjeve të nismës ligjore për ndryshimin e ligjit 27/2018 ““Për Trashëgiminë Kulturore dhe Muzetë” që ndalon administrimin dhe dhënien me PPP tek privati | 5 dhjetor 2022

Në radhë të parë, përfitoj nga rasti për t’ju falënderuar ju dhe nënkryetaren e komisionit, zonjën Çupi, për mundësinë që më jepni për të prezantuar projektligjin në një kohë të favorshme, duke u nisur edhe nga fakti se shumë kolegë…