Manastirliu i fshihet komisionit parlamentar, nuk pranon të vij në dëgjesën e parashikuar sot në orën 12:00 | 10 Tetor 2023

Ministria Ogerta Manastirliu shënon një rekord parlamentar për shmangie të detyrave kushtetuese në muajin e parë si ministre arsimi. Asnjë ditë nuk ka folur në kuvend, as për nisjen e vitit të ri shkollor, as të vitit të ri akademik, as për protestat dhe bojkotin e studentëve. Dhe ndryshe nga sa e detyron rregullorja nuk pranon të vij në komision, me justifikimin që janë punët e Evis Kushit dhe nis zv Ministren dhe disa drejtor.

Nëse Ogerta nuk e përballon dot, apo nuk i pëlqen detyra e re mund të jap dorëheqje por detyrimeve kushtetuese të llogaridhënies para kuvendit nuk mund ti anashkaloj.

Kryetarja në detyrë Acka nuk duhet pranoj zhvillimin e një dëgjese pa prezencën e ministres. Opozita nuk mund të bëhet fasadë e vendimeve që merr mazhoranca. Zv.ministra dhe drejtorët mund të shoqërojnë ministren por jo të zëvëndësojnë atë në komision.

Manastirliu të vij të na tregoj vizionin e saj, objektivat, frymën që do sjelli në arsim. A do jenë tenderat pika e fortë si në shëndetësi? A do i bëj prindërit për ilace me menaxhimin e saj? A do i lerë rrugëve studentët e mjekësisë, mjekët tanë të ardhshëm? A do i takoj sindikatat e pedagogëve? Çfarë do bëj për shkollat me dy turne? Cfarë do bëj me rindërtimin? Me vizionin për mësuesit? Këto edhe dhjetra pyetje tjera që ka detyrim të përgjigjet! 

Shiko më pak