Category MBROJTJA E BUTRINTIT

Raporti i UNESCO që kundështon koncensionin e Butrintit është përgjigjia më e mirë ndaj të pavërtetave të Martin Matës | 19 shkurt 2024

Raporti i UNESCO që kundështon koncensionin e Butrintit është përgjigjia më e mirë ndaj të pavërtetave të Martin Matës! Të pavërtetat e intervistës së Martin Matës, nënkryetar i Bordit të Drejtorëve të koncensionarit të Butrintit janë të shumta, janë aq…

Shkeljet Kushtetuese ne koncensionin e Butrintit; Elva Margariti vazhdon anetare bordi e koncensionit dhe pse e shkarkuar si ministre | 7 Janar 2024

Koncesioni i Butrintit sot është në Gjykatën Kushtetuese me një seancë të riçelur. Pasi u mbyll hetimi gjyqësor dhe u dhanë konkluzionet finale më 30 nëntor, Gjykata Kushtetuese vendosi ta riçelëse seancën plenare pas kërkesës sonë në bazë të fakteve…

Gjykata Kushtetuese vendos riçeljen e seancës pas kërkesës për marrjen e raportit të UNESCO që qeveria shqiptare e fsheh | 1 Shkurt 2024

Lajm i mirë për Butrintin! Gjykata Kushtetuese vendos riceljen e seancës pas kërkesën tonë për marrjen e raportit të UNESCO që qeveria shqiptare fsheh. Pasi mora konfirmimin nga UNESCO që ata e kanë dërguar raportin dhe se pala shqiptare fsheh…

Ligjet me porosi si koncesioni Butrintit, janë shqetësim për DASH dhe kompetencë hetime për SPAK | 29 nentor 2023

Sic kemi bërë transparence do vazhdojmë duke publikuar qëndrimet e qeverisë për koncensionit e Butrintit gjatë gjykimit kushtetues. Qeveria ka refuzuar pyetjet dhe shpjegimet e informacionet në mënyrë të hapur dhe duke anashkaluar edhe nëpërkëmbur autoritetin e Gjykatës Kushtetuese dhe…

Seanca e katërt gjyqësore publike në Gjykatën Kushtetuese për koncesionin e Butrintit | 13 nentor 2023

Ditën e djeshme sëbashku me kolegun Edmond Spaho dhe Avokatët Agron Alibali dhe Franc Nuri morëm pjesë në seancën e katërt gjyqësore publike në Gjykatën Kushtetuese për koncesionin e Butrintit Kërkuam përjashtimin e tre anëtarëve të trupës gjyqësore: zj.Holta Zaçaj,…