Category MBROJTJA E BUTRINTIT

Dita kombëtare e trashëgimisë kulturore, kemi të bëjmë me plaçkitje qeveritare, Partia Demokratike do ta vazhdojë betejën për Butrintin | 29 Shtator 2022

Sot është dita kombëtare e Trashëgimisë Kulturore. Në vitin 1916, 3 ushtrakë mbrojtën trashëgiminë tonë kulturore, mbrojtën Apoloninë në Luftën e Parë Botërore ndaj plaçkitjes që donin t’i bënin në atë kohë. Sot ne kemi një plaçkitje të llojit tjetër,…

Deklaratë nga selia e Partise Demokratike, kërkesë drejtuar Institucioneve Akademike për leksionet antishqiptare të Richard Hodges | 2 Gusht 2022

Koha të flisni zyrtarisht dhe publikisht për leksionet antishqiptare që Richard Hodges, drejtues i koncesionit të Butrintit, mban nëpër universitete dhe shkruan në “artikuj shkencor”. Ju kam dërguar kërkesë zyrtare 3 institucioneve, të albanologjisë, së historisë dhe të arkeologjisë pasi…

Interpelancë në Kuvendin e Shqipërisë me Ministren e Kulturës Margariti për çeshtjen e dhenies me koncension të Butrintit | 9 Qershor 2022

Gjendem sërish përpara jush për të kërkuar shpjegim nga ministrja e Kulturës në lidhje me kontratën e koncesionit të Parkut Kombëtar të Butrintit, në fakt, jo të parkut, por të qytetit antik të Butrintit, sepse kanë garantuar që Butrintin ta…

Ina Zhupa kërkesë zyrtare dërguar Presidentit të Republikës mbi arsyet që bëjnë të nevojshme mosdekretimin e koncensionit të Butrintit! | 1 Qershor 2022

Sot i paraqita publikut, letrën zytare dërguar Presidentit të Republikës Z. Meta mbi arsyet që bëjnë të nevojshme mosdekretimin e koncensionit të Butrintit! 1- Ligji është antikushtetues sepse bie në kundërshtim me Konventën e Parisit 1972. 2- Ligji është formë…