Category MBROJTJA E BUTRINTIT

Tryezë diskutimi “Mbrojtja e Butrintit” me intelektual, profesionist të nderuar, arkeolog, historian, ambjentalist, jurist, gazetar, shoqëri civile| 7 Nëntor 2023

Tryeza “Mbrojtja e Butrintit” me intelektual, profesionist të nderuar, arkeolog, historian, ambjentalist, jurist, gazetar, shoqëri civile, nxorri edhe njëherë në pah gjithë antikushtetueshmërisë të koncesionit të Butrintit. Ekspertët sipas fushave të tyre sqaruan me detaje shkeljet dhe dëmet që bën…

Qeveria e pranon me shkrim se koncensioni Butrintit është një ligj ‘i qepur’ me porosi, klientelist, pa rregulla dhe tërësisht antikushtetues | 4 Nëntor 2023

Jam sot këtu sërish përpara jush, për të vijuar me ciklin e transparencës mbi ecurinë e procesit gjyqësor që po zhvillohet në Gjykatën Kushtetuese, ku ne deputetët e partisë demokratike kemi kërkuar shpalljen antikushtetues të një marrëveshje administrimi, që në…

Refuzimi i pergjigjeve nga qeveria ne Gjykatën Kushtetuese; Prova që koncensioni Butrintit dështon te mbroje trashegimine edhe identitetin kombetar | 20 Tetor 2023

Në kuadër të transparencës për një pasuri kombëtare me vlera botërore siç është Butrinti do informoj publikun për ecurinë e Gjykimit ne Gjykatën Kushtetuese.Gjykata dhe ne si kërkues i kemi drejtuar disa pyetje Këshillit të Ministrave. Pyetje që jo vetëm…

Mazhoranca rrëzoi sot në komisionin e ligjeve, projektligjin e propozuar nga unë, që i garantonte mbrojtje gazetarëve kur goditen dhe dhunohen për shkak të detyrës | 18 Tetor 2023

Pavarësisht se propozimi im ligjor mbështetet në rekomandimet e organizatave ndërkombëtare për lirinë e medias, në raportet e Komitetit Shqiptar të Helsinkut, në raportet e Safe Journalist; Pavarësisht se Shoqatat e gazetarëve dhe gazetarët të pyetur nga Zëri i Amerikës…

Seanca maratonë në Gjykatën Kushtetuese, parashtrimet e para në lidhje me mbrojtjen e çeshtjes së Butrintit | 4 Tetor 2023

Në një seancë maratonë në Gjykatën Kushtetuese nga ora 10:00 deri në orën 19:00 zhvilluam parashtrimet e para në lidhje me koncensionin e Butrintit. Këshilli i Ministrave nuk ka zbatuar ende vendimin e ndërmjetëm për sjelljen e materiale dhe komunikimeve…

Ina Zhupa merr letrën që ish kongresmeni Joseph J. Dioguardi i shkruan ndihmës sekretares së shtetit USA Michele J. Sison: “Ndërhyni, AADF po dëmton Butrintin, ka thyer politikat e kongresit amerikan”

Ndjehem jashtëzakonisht mirënjohëse për punën e madhe për fuqizimin e mirëfilltë e të sinqertë të marrëdhënieve dypalëshe, si dhe të përpjekjeve të fuqishme që ish-kongresmeni i SHBA, Joseph J. DioGuardi,  aktualisht dhe President e Themelues i Lidhjes Qytetare Shqiptaro-Amerikane (“AACL”), po…

Dokumentat e Butrintit | Letra me shkrim dore që janë zhdukur emailet me UNESCO, shtet surrogato që shkatërron trashëgiminë kulturore dhe fsheh realitetin | 8 Gusht 2023

Siç jeni në dijeni, gjatë gjykimit kushtetues, si deputete e Partisë Demokratike, unë kam kërkuar të marr të gjitha komunikimet me UNESCO të qeverisë shqiptare. Butrinti është pasuri botërore UNESCO dhe njoftimi dhe rekomandimet e tyre janë detyra shtetërore.Për të…

Koncensioni i Butrintit | Po gërmohet dhe shkruhet historia nga antishqiptar si Hernandez, që quajnë Butrintin grek dhe shqiptarët njerëz me dele | 5 gusht 2023

Ka rreth 1 vit e gjysëm që si ligjvënëse e Partisë Demokratike, kundërshtoj me argumenta koncesionin e Butrintit, pikërisht edhe për rrezikun që vjen për identitetin dhe historinë tonë, duke e lënë në dorë të fondacionit privat dhe studiuesve që…